JUST DIGITAL BLOG
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook

יוטיוב סטודיו – המדריך השלם

יוטיוב סטודיו – המדריך השלם

מאז שגוגל רכשה את אתר יוטיוב ב-2005 היא הפכה אותו לאתר הסרטונים הנצפה והמצליח ביותר ברשת. לשם ניהול הממשק יצרו את יוטיוב סטודיו וכך שדרגו את כל התהליך.

 

הנה רק כמה נתונים מעודכנים ומרשימים

  • באתר יש כ-2 מיליארד משתמשים מחוברים בחודש
  • בכל דקה מועלים ליוטיוב כ-500 שעות של ווידאו
  • הרווח ממודעות ביוטיוב הסתכם ב-15.15 מיליארד דולר ב-2019, כ-9.4% מהרווח הכולל של גוגל
  • התשלום הממוצע למשפיען (בארה"ב) תמורת העלאה של פוסט אחד הוא כ-6,700 דולר

 

התחרות בין פייסבוק מנג'ר ליוטיוב סטודיו

פייסבוק אמנם מנסה לזנב ביוטיוב ובאספקטים מסוימים כגון החזר על השקעה למפרסמים היא אפילו מצליחה להתמודד מולו בהצלחה, אבל אין ספק שבכל מה שקשור לעושר התכונות והיכולת לעקוב ולנתח את הסרטונים שלכם, יוטיוב עדיין נמצא בראש.

בין יתר התכונות שיוטיוב הוסיפה בשנים האחרונות:

 

סטוריס

יכולת לעדכן את המנויים (עוקבים) שלכם בחדשות כגון סרטונים שאתם מתכוונים להעלות ואפילו סקרים.

 

פריסה של יוטיוב פרימיום במדינות נוספות

שירות שמאפשר לבטל את הפרסומות בסרטונים וליצור רשימות השמעה שיפעלו גם ברקע בטלפונים חכמים. קיימת גם אפליקציית מוזיקה ייעודית.

 

יוצר סרטונים מעודכן – יוטיוב סטודיו

יוצר הסרטונים או "יוטיוב סטודיו" עבר מתיחת פנים רצינית ומציג גם כמה שיפורים משמעותיים כגון נתונים על תצוגת סרטונים בזמן אמת, בנצ'מרק (מדידת ביצועים) של סרטונים אחד מול השני ובניית דוחות מותאמים אישית.

 

חיזוק אפשרויות הפרסום

חיזוק אפשרויות הפרסום ויכולות AI שמאפשרות להתאים מודעות באופן אוטומטי על פי נישות וערוצים שנמצאים במגמת עלייה (חלק מהתכונות כגון Youtube Select זמינות רק במדינות מסוימות כמו למשל ארה"ב).

למרות שיש לא מעט ערוצים פופולאריים ביוטיוב, הרי שמפרסמים רבים בישראל שאחראים על מותגים, חברות או עסקים עדיין לא רואים בו כלי שיווקי ששווה להשקיע בו יותר מדי.

 

לשוב להכיר

ייתכן כי אחת הסיבות לכך היא שאם מסתכלים על ערוצי היוטיוב הפופולאריים בארץ, אפשר לראות בקלות כי מספר המנויים של המותגים הישראלים שאינם מותגים טלוויזיוניים נמוך באופן משמעותי מזה של כוכבי הרשת העצמאיים, סלבס או אפילו מותגים בין לאומיים. במילים אחרות, המשווקים עדיין לא מצליחים להבין לגמרי איך לשלוח מסר שיווקי לקהל היעד שאינו זהה בהכרח לאותו קהל היעד שרגיל לצפות בתכנים בפורמט טלווזיוני.

 

עקרונות של פרסום ממומן ופרסום אורגני ביוטיוב

כעת נעבור על העקרונות של פרסום ממומן ופרסום אורגני ביוטיוב ונסביר במה הם שונים זה מזה:

 

פרסום ממומן ביוטיוב

כאשר אנחנו מדברים על פרסום ממומן ביוטיוב אנחנו מתכוונים ליכולת לחשוף את הסרטונים שלכם לקהל יעד נרחב יותר מאשר מי שנתקל בסרטון שלכם בחיפוש הרגיל דרך סרטונים קשורים או מינויים באופן אורגני.

חשוב לשים לב שבניגוד לרוב מודעות Google Ads, הרי שביוטיוב הצעת המחיר היא עבור צפיות. במודעה תחת תנאים מסוימים ולא עבור לחיצות כמו במודעות הטקסט הקלאסיות של גוגל. מעבר לכך, גם למודעות וידאו יש ציון איכות ולפיכך הצעת המחיר המקסימלית שאתם נותנים אינה בהכרח משקפת את גובה החיוב בפועל.

יוטיוב סטודיו משנה את סוגי הפורמטים הממומנים שלה(לרשימה המלאה) לא מעט, אך יש מספר סוגים בסיסיים שכדאי להכיר:

 

סרטונים ניתנים לדילוג

אלו הם סרטונים שחייבים לצפות בהם לפחות במשך חמש שניות. החיוב בדרך כלל מתבצע כשהגולש יוצר אינטראקציה עם הסרטון (לדוגמה, עובר לאתר האינטרנט שמקושר אליו) או ממשיך לצפות ביותר מ-20 שניות מהסרטון.

 

סרטונים שלא ניתנים לדילוג

אלו הם בדרך כלל סרטונים קצרים יותר שלא ניתן לדלג עליהם ואורכם הוא לכל היותר כ-15 שניות. התשלום מחושב לפי אלף חשיפות (מתחילים לשלם החל מהפעם הראשונה ששהמודעה מוצגת)

 

הצעות לסרטונים

אלו הן מודעות שמשתלבות בתוך הממשק הרגיל – הכין שהמשתמש מחפש ומוצא סרטונים.

 

סרטונים סופר קצרים (באמפר)

אלו הם הסרטונים הקצרצרים (עד שש שניות שלא ניתן לדלג עליהן). בשונה מסרטונים ממומנים אחרים, אלו יכולים להופיע לפני, באמצע או אחרי הסרטון בנקודות זמן המסומנות בצהוב.

 

"מודעות ראש התורן" (Masthead)

אלו הן מודעות מיוחדות וגדולות במיוחדות שמופיעות בדף הבית של יוטיוב במשך 24 שעות. ניתן להציג אותן רק בהזמנה מראש דרך אנשי המכירות של גוגל ולא דרך לוח הבקרה של Google Ads.

מקור: Youtube

 

מתי כדאי להשתמש בכל פורמט?

כצפוי, כל פורמט מתאים למטרות מעט שונות:

 

סרטונים ממומנים

סרטונים ממומנים ארוכים יותר או קידום ממומן ביוטיוב באמצעות הצעות מתאימים לקידום של התוכן. לדוגמה, תוכן ויראלי שנועד לפרסם מותג מסוים שלא בצורה שגרתית. לעומת זאת, הסרטונים הקצרים מתאימים לפרסום קלאסי כגון זה שאנחנו מכירים מהטלוויזיה.

 

מודעות גדולות

מודעות גדולות בדף הבית מתאימות יותר לסרטונים שמפרסמים אירוע נקודתי או שעושים טיזינג יוטיוב סטודיו לקמפיין פרסום ממומן ביוטיוב ממוקד בהמשך (מכיוון שהמסר השיווקי שלהם חייב להיות זכיר כבר לאחר צפייה בודדת).

 

מספר אפשרויות נוספות

מלבד זאת, חשוב לזכור שאתם מסוגלים להשתמש בכל אפשרויות הטרגוט המתקדמות של גוגל (כולל מילות מפתח לחיפוש), אך קיימות גם מספר אפשרויות נוספות וייחודיות. לדוגמה, אתם יכולים להגביל את הסרטונים הממומנים כך שיופיעו רק במהלך סרטונים מערוצים מסוימים ואפילו לסרטונים ספציפיים, למרות שלא מומלץ לעשות זאת בהתחלה כדי לא לצמצם את קהל היעד שלכם.

 

קידום אורגני באמצעות ערוץ יוטיוב למותג

מכיוון שהקידום הממומן ביוטיוב מבוסס על סרטונים, הרי שמפרסמים רבים בוחרים לפתוח גם ערוץ אורגני (בפועל לא חייבים ערוץ כדי לקדם סרטון וניתן להשתמש בכל URL תקין). הלוגיקה שעומדת מאחורי פתיחת ערוץ יוטיוב שכזה היא שניתן לצבור עוד צפיות מבלי לשלם עליהן כסף וגם אין צורך להוסיף עוד ועוד סרטונים לקמפיינים.

 

התמהיל הנכון של הסרטונים

חשוב מאוד לדעת מהו התמהיל הנכון של הסרטונים. התמהיל הנכון משתנה לפי מאפיינים כגון אופי העסק, קהל היעד אליו הוא פונה, תקציב ההפקה וכו'.

לדוגמה, אם נסתכל על רשימת הערוצים הכי פופולאריים בישראל כפי שהדגמנו בפתיחה, נראה שתנובה הוא אחד המותגים היותר פופולאריים עם 24,000 מנויים.

 

ההעלאות האחרונות בערוץ או ה-Playlists

אם נסתכל על ההעלאות האחרונות בערוץ או ה-Playlists נוכל לראות שילוב של ספוטים קצרים מהקמפיינים שהיא מעלה לטלוויזיה, אבל גם "מתכונים מהירים" (למעשה בהילוך מהיר), מאחורי הקלעים עם הפרזנטורים וטיפים לחיים המשפחתיים בזמן הסגר(קורונה).

שלושת הדוגמאות האחרונות משתמשות באסטרטגיה של שיווק באמצעות תוכן ולא בהכרח פרסום או שיווק ישיר.

 

איך לשפר את התמהיל בערוץ?

לא משנה איזה עסק אתם, חשוב לזכור שהסרטונים בערוץ חייבים להיות מגוונים ולחשוף את העסק/המותג בצורות שונות:

  • סרטונים באורכים שונים
  • סרטונים שבהם המותג יותר מוצנע (כמה דוגמאות)
  • סרטונים שחושפים את הלקוחות מאחורי הקלעים
  • סרטונים שמראים תהליכי עבודה במפעל ובעסק
  • סרטונים עם טיפים לשימוש במוצרים

 

שימוש בסטוריס ופוסטים קהילתיים

פוסטים לקהילה זמינים לערוצים עם יותר מ-1,000 מנויים (הניהול הוא מתוך טאב "קהילה" בערוץ) ואילו כדי להשתמש בסטוריס (שהם מוגבלים לתצוגה לשבוע) יש להגיע ל-10,000 מנויים (השימוש הוא ישירות דרך מסך הבית אם הוא זמין).

בכל מקרה, שני אלו מאפשרים לכם אינטראקציות נוספות עם גולשים כגון העלאת תמונות סטילס, סרטונים קצרים, סטיקרים, סקרים ועוד.

 

הבדל ספציפי בין פוסטים לסטוריס

הבדל ספציפי בין פוסטים לסטוריס הוא שסטוריס זמינים אך ורק בנייד. כמו כן, נראה שסטוריס נוטים להופיע יותר גם עבור מי שלא מנוי לערוץ או צופה בו אקטיבית (הסטורי בתמונה הופיע לנו למרות שאין לנו היסטוריה ארוכה של צפיות בדיילי שוואו).

בזמן שמבצעים ניהול ערוץ יוטיוב יש שני סוגי פרסומים אלו יכולים להיות מצוינים אם אתם רוצים לייצר טייזינג ועניין סביב סרטון חדש או סדרת סרטונים שאתם מעלים. מנגד, אם אתם לא יכולים להעלות סרטון השבוע. לא פעם רואים בסטוריז סרטונים גולמיים שמצולמים באמצעים פשוטים ומועלים במהירות מבלי לעבור את כל התהליך הארוך של העריכה.

 

צבירת מנויים באופן אורגני ועידוד המעורבות בסרטונים

צבירת מנויים באופן אורגני יכולה להיות מאתגר גם ליוצרים המוכשרים ביותר. מרביתם משתמשים בטכניקה פשוטה יחסית של הפניות ללחיצה על כפתור הפעמון. ניתן גם להוסיף "כרטיסים" (המחליפים את ה-Annotations של פעם) עם קריאה לפעולה במקום כלשהו בסרטון או בסופו.

עוד טכניקה היא לעודד תגובות ודיונים היא מתן עידוד חיובי למי שמגיב. אלו מגדילים את המעורבות בין הצופים לבין המותג ומעודדים גולשים להמשיך לעקוב אחריכם. לכן אל תחסמו את התגובות לסרטון, אלא אם כן יש לכם סיבה טובה כמו במקרה שמתחרה החליט לנצל את התגובות כדי להכפיש אתכם.

 

אופטימיזציה נוספת לסרטונים

מה חשוב לדעת על אופטימיזציה טכנית לסרטונים ביוטיוב (בדומה לקידום אתרים בגוגל – SEO):

 

כותרת, תיאור ומילות מפתח

לכל סרטון יש כותרת, תיאור ומילות מפתח. הכותרת והתיאור צריכים לשרת את המסרים ומילות המפתח המרכזיות של הסרטון. בתיאור ניתן גם לשים קישורים, אך מכיוון שרואים רק את תחילת התיאור (אלא אם כן פותחים אותו), הקישור חייב להופיע ממש בהתחלה ולכן רצוי להשתמש בשירותי קיצור קישורים כגון tiny.url.

 

מילות מפתח

עניין מילות המפתח הוא כבר מורכב יותר: בעיקרון אתם יכולים לשים כמה מילות מפתח שאתם רוצים, אבל אם לא מחפשים אותן, אין בזה הרבה טעם. לדוגמא כלי מילות מפתח ליוטיוב כמו keywordtool.io, וגם דרך אפקטיבית היא פשוט לראות במה המתחרים שלכם משתמשים.

 

צפיה בקוד המקור

כדי לעשות זאת אפשר לצפות בקוד המקור ולחפש את המילה Keywords, או להשתמש בתוסף לכרום VidIQ. שתתקינו ותחברו אותו עם חשבון הגוגל שלכם, תוכלו לראות לצד כל סרטון את כל מילות המפתח שלו ושל הערוץ. בגלל שיכולה להיות אינפלציה של מילות מפתח, אנחנו ממליצים לחפש מילות מפתח קצרות או מה שמשותף לכל מילות המפתח (כלומר, להתעלם מהזנב הארוך).

הסטטיסטיקה למעלה היא מסרטון  שמזהיר מפני סכנות ברשת.

 

איזה מידע יוטיוב מספקת לנו על הסרטונים בערוץ שלנו?

כאשר אנחנו מדברים על אנליזה לסרטוני יוטיוב, יש לנו יכולת לראות נתונים בתוך ה"סטודיו ליוצרים" או בתוך המערכת של Google Ads.

אם ניכנס לסטודיו ליוצרים או נעבור לחלק האורגני ב-Google Ads (אחרי שיוך בין החשבונות), נעבור עם סמן העכבר על כל סרטון ונבחר ב-Analytics, יופיעו הנתונים המעניינים על גבי ציר הזמן באופן דומה ל-Google Analytics:

  • שיעור קליקים (CTR)
  • מקורות תנועה
  • גיל ומגדר של הצופים
  • פירוט על חיפושים, סרטונים קשורים ורשימות השמעה שהובילו לסרטון
  • שימור קהל: מהו הממוצע של האנשים שנטשו את הסרטון בכל רגע נתון על גבי ציר הזמן

 

 

השוואה מתקדמת

ניתן לבצע השוואה מתקדמת בין מספר סרטונים כדי לראות כיצד הם משתווים אחד לשני, רשימות השמעה או קבוצות מוגדרות מראש. זו הזדמנות טובה להשוות סרטונים מסוגים שונים.

על מנת לראות נתונים על ביצועי מודעות הוידאו שלנו, נוכל להיכנס אל המערכת של Google Ads. גם כאן יש כמה מדדים חשובים:

  • שיעור צפייה – עבור סרטונים ממומנים שדורשים פעולה אקטיבית כד לצפות בהם
  • מחיר ממוצע לצפייה
  • זמן צפייה ממוצע / חשיפה
  • תדירות חשיפה ממוצעת למשתמש
  • "דיווח רבעוני" – מהי התדירות בהם אנשים צפו עד לרבע, חצי, שלושה רבעים מן הסרטון או בכולו
  • "צפיות שהרווחת" או "מנויים שהרווחת" הכוונה לצפיות נוספות (גם באותו הסרטון) או רישום של מנויים חדשים שנוצרו עקב הצפייה הראשונית בסרטון הממומן
  • הוספה לרשימת השמעה, לייק או שיתוף – כנ"ל

דבר חשוב: יש לשים לב כי הנתונים האורגנים והממומנים עשויים להיות מעט שונים בשל הבדלי הזמנים המקומיים והבינלאומיים.

 

חסויות

מלבד פרסום ישיר דרך המערכת של גוגל, לאחרונה רואים יותר ויותר יוצרים אשר מקבלים חסויות מגופים מסחריים (ספונסרים). מבחינת היוצרים, הם תלויים פחות במספר הצפיות שלהם או שינויים במודל התשלום של יוטיוב. לרוב החסות מוגשת על ידי היוצר עצמו בצורה אורגנית בתוך הסרטון (בדומה לתוכניות רדיו או אפילו בטלוויזיה), ולכן המותג נתפס כאמין יותר (כמובן שחייבת להיות הלימה בין תחומי העיסוק של היוצר ובעל החסות).

 

נושא החסויות בארץ

בארץ נושא החסויות אינו מפותח, ולרוב משתמשים במשפיענים. המשפיענים בדרך כלל מבצעים שימוש במוצרים ומציגים אותם בצורות שונות כחלק מהתוכן המרכזי של הסרטון ולא בצורת חסות.

 

עוד הבדל חשוב

למשפיענים יש כושר מיקוח גדול יותר והם אלו שקובעים את התנאים. במקרים אלו, העלות לסרטון היא לרוב כמה אלפי שקלים (בעולם מדובר על מספרים גדולים הרבה יותר).

 

הכדאיות

מבחינת הכדאיות, חשוב שתזכרו כי למשפיענים יש אינטרס לגוון ולא להידבק רק למותג אחד. לכן עבורכם זוהי השקעה קצרת טווח, אלא אם כן יש לכם כיסים עמוקים מאוד.

כך זה נראה מאחורי הקלעים:
https://www.youtube.com/watch?v=cY4e0uvp7uI

 

סיפורי הצלחה

אז איך המספרים מדברים בפועל? מהניסיון שלנו, בהחלט אפשר להגיע לתוצאות יפות באמצעות פרסום ביוטיוב ובעיקר פרסום ממומן. אפילו עם תקציב של כמה מאות שקלים לסרטון, ניתן לקבל אחוז המרות גבוה ולשלם בערך בין 30 ₪ ל-50 ₪ לכל המרה וכמה עשרות אגורות לכל צפייה.

עם זאת, רצוי להתחיל בקטן ולהגדיל את התקציב מכיוון שבשלב מסוים המיקוד עשוי להיות רחב מדי והמספרים ישתנו לרעה.

 

לסיכום

על מנת שהפרסום קמפיין יוטיוב יצליח עליכם לשלב בין קמפיין ממומן ביוטיוב עם סרטונים קצרים וממוקדים ובין מערך קידום אורגני של הקמת קידום ערוץ יוטיוב ובו סרטונים שבעיקרם עושים שימוש בשיווק באמצעות תוכן. השילוב בין השניים יבטיח לכם קרקע בטוחה במקרה של שינויים באלגוריתם של יוטיוב או בתנאים למפרסמים.

מלבד התוכן עצמו, חשוב לבצע את העבודה הטכנית של אופטימיזציה ולעקוב אחרי המתחרים שלכם.

מודל פרסום אלטרנטיבי שיביא לכם חשיפה בטוחה הוא שימוש במשפיענים או מימון יוצרים באמצעות חסויות, אך יש לקחת בחשבון שזוהי אינה בהכרח מערכת יחסים לטווח ארוך.

בשורה התחתונה, יוטיוב סטודיו – גם אם מעולם לא חשבתם להשקיע בתוכן מצולם או אפילו אם הסתפקתם בסרטונים קצרצרים באינסטגרם, ייתכן ששימוש ביוטיוב יוכל לתת לכם את נקודת החוזק מול המתחרים אך לפני הכל כדי לכם להכיר איך פותחים ערוץ ביוטיוב – סרטון הדרכה

למדריך מקוצר איך מעלים סרטון ליוטיוב

סגירת תפריט