JUST DIGITAL BLOG
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook

עוד לא מכירים את שופיפי? כדאי שתכירו!

sho[ify

הישראלי הממוצע שרוצה למכור ברשת רגיל בדרך כלל לעבוד עם חנויות שמציעות לו חברות מקומיות לבניית אתרים. ובאמת, אלו בדרך כלל החנויות שהכי מתאימות לעברית ועונות על כל אפשרויות הסליקה הנפוצות כאן בארץ ובראשם שופיפי.

יש כמובן גם את אמאזון ו-ebay, אבל הן מתאימות בעיקר למי שמעוניין למכור לחו"ל ופחות לשוק המקומי.

לעומת זאת, עבודה עם פלטפורמות בין לאומיות יכולה כאמור לחסוך אלפי שקלים בשנה. אחת המערכות שנמצאות בצמיחה מטורפת היא Shopify, אשר מציעה חבילה שבהחלט עונה על רוב הצרכים הבסיסיים של המוכר הממוצע במחיר שמתחיל מ-29$ לחודש.

 

Shopify והמצב העולמי

על פי הוול סטריט ג'ורנל, שופיפי יותר מהכפילה את הרווחים שלה בין הרבעון הראשון לרבעון השני של 2020, לא מעט בזכות הקורונה. אם בארץ מותגים גדולים "טסו" חמש שנים קדימה מבחינת מכירות מקוונות, כאן אנחנו מדברים כבר על עשר שנים!

מלבד פתיחת חנות שמוכרות מוצרים פיזיים ממלאי מקומי, שופיפי היא אחת הפלטפורמות היחידות שפתחה חזית ישירה מול אמאזון ומציעה משלוחים בשיטות ה-Dropshippinng בארה"ב.

כלומר, בעלי חנויות יכולים למכור מוצרים מתוך המחסנים של החברה בלי לדאוג לכל הצד הלוגיסטי. (יחד עם זאת, הם חייבים לרכוש את המלאי מראש).

 

אז מה כל כך מיוחד בשופיפי?

ניתן לעבוד עם תבניות בעברית

התמיכה הרחבה של שופיפי בתבניות מאפשרת לפתוח חנויות בעברית באמצעות תבניות עם תמיכת RTL מלאה. יש חברות שמוכרות תבניות כאלו, אבל אם תרצו, תמיד תוכלו לבקש תבנית מותאמת אישית או לבחור בשירות תמיכה מלא לפתיחה של חנות בעברית.

 

דאשבורד נוח

כל מי שעובד עם Google Analytics או Google Ads יודע כמה קריטי שכל הנתונים החשובים יהיו במקום אחד. לכן, אם אתם מכירים את אחד מהם, לא תהיה לכם בעיה להסתדר עם זה של שופיפי. בין היתר תוכלו למצוא בו את הנתונים הבאים:

  • שיעור המרות וערך המכירה הממוצעת
  • פילוח עם פי מכשירים, מיקום גאוגרפי וכמובן מקורות תנועה
  • סכום המכירות נטו (תשלומים פחות מבצעים, החזרות, עלות משלוח ומיסים).

כמו כן, תוכלו לראות נתונים על המשווקים שלכם במידה ואתם מחברים את החנות שלכם לנקודות מכירה פיזיות (Points of Sale).

דאשבורד שופיפי

תוספים

לא מצאתם את התכונה שאתם צריכים בחנות? לשופיפי יש גם Appstore  משלה עם תוספים. ישנם תוספים שמוסיפים הודעות אוטומטיות על משלוחים, תוספי SEO, תוספים שמציגים את הלקוחות שחשוב להתמקד בהם ואפילו תוספים שמחברים את החנות לפרופיל עסקי באינסטגרם.

מלבד זאת יש הרבה תוספים של אוטומציות ותוספים שיוצרים חומרים שיווקיים לרשתות חברתיות.  הנה רשימה של 20 תוספים מומלצים.

תוספים לשופיפי

אינספור אינטגרציות

אחת הבעיות הנפוצות עם חנויות דיגיטליות שנבנות מאפס היא הקושי לבצע אינטגרציה עם כלים אחרים. שופיפי תומכת באינטגרציה עם אינספור שירותים אחרים: Mailchimp, Zoho, Zendesk וכמובן כלים שונים של גוגל ו-PayPal.

אינטגרציות של שופיפי

אתם יכולים אפילו ליצור תוכנית שותפים ולהטמיע רכישות מהחנות שלכם באתרים חיצונים.

אם עדיין לא מצאתם את האינטגרציה שחיפשתם, תמיד תוכלו להשתמש בזאפייר שישמח להציע לכם אינטגרציות מוכנות או כאלו שתיצרו בעצמכם.

 

שליטה מלאה ב-HTML ו-CSS

כדי לשפר את מראה החנות שלכם ולבצע התאמה אישית אתם יכולים פשוט לערוך את קבצי ה-HTML או ה-CSS שלה ממש כמו בוורדפרס, מה שמונע את הצורך להחליף תבנית כל כמה ימים או לחפש תבניות בת כל פעם שרוצים לבצע איזשהו שינוי קטן.

תקופת ניסיון חינם: מכיוון שההקמה של חנויות היא כל כך פשוטה, אתם יכולים ליצור חנות ל-14 יום חינם גם בלי לחבר דומיין ולראות אם שופיפי מתאימה לכם.

 

לסיכום

לפני שאתם רצים ומשלמים מאות ואלפי שקלים על חנות וירטואלית מקומית או בוחרים בפתרונות מורכבים יחסית (מבחינת התקנה) כמו ווקומרס, בהחלט שווה לכם לבדוק את Shopify ואת מה שהיא מציעה. אין לכם מה להפסיד.

סגירת תפריט