JUST DIGITAL BLOG
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook

גוגל שופינג – המדריך המלא

מדריך גוגל שופינג

לפני מספר חודשים גוגל שופינג נכנס גם לישראל, ולמרות שכרגע אין לו הרבה נוכחות, הדברים צפויים להשתנות ככל שיותר מפרסמים יחשפו אליו ויחלו להשתמש בו. אחת הסיבות לכך היא שאתרי השוואת המחירים איבדו מהזוהר שלהם וגם לא מעט מן האמינות שלהם.

באמצעות גוגל שופינג, ניתן להציג מודעות של מוצרים ישירות בתוך עמודי החיפוש של גוגל. כאשר הגולש לוחץ על מודעה הוא עובר ישירות לעמוד הרלוונטי באתר של המוכר. גוגל גם יכול לשלוף נתונים כמו למשל מחיר המוצר והדירוגים שלו באתר בזמן אמת.

המודעות עשויות להופיע בצדדים, אבל גם למעלה:

 

פיד המוצרים ומרכז הסוחרים של גוגל

בשל אופן הפעולה של מודעות הקניות, גוגל לא מסתמך על מילות מפתח ספציפיות שהמשתמש מקליד, אלא על פיד המוצרים שלו. הפיד הזה נמצא בתוך מרכז הסוחרים של גוגל (Google Merchant Center) שכרגע אמנם פתוח לישראלים, אבל עדיין לא תורגם לעברית (למעט דפי העזרה).

לפיד עצמו אפשר להגדיר גם את אפשרויות המשלוח ומיסים כך שהגולש ייראה את המחיר הסופי שהוא ישלם בהתאם למדינה וחוקי המס המקומיים בה.

 

המאפיינים שחובה לציין

המאפיינים שחובה לציין עבור כל מוצר הם מספר סידורי, שם, תיאור (לא שיווקי), קישור לעמוד המוצר וקישור לתמונה שלו, זמינות, מותג (יכול להיות גם מיתוג עצמי) וקודים גלובאליים של היצרן, אם ישנים.

 

בקטגוריות מסוימות

בקטגוריות מסוימות כמו למשל ביגוד ייתכן ויהיו פרטים נוספים כמו למשל הדפס או מידה. פרמטרים אחרים רלוונטיים רק לחלק מן המדינות ולכן אם אתם לא מתכוונים למכור את המוצר במדינות הללו, אין לכם סיבה להתעכב עליהם.

 

מאפיינים אופציונליים

מאפיינים אופציונליים יכולים להיות לדוגמה קישור לעמוד נחיתה נייד, תאריך זמינות (כמה זמן לוקח לארוז ולשלוח את המוצר), תאריך סיום הצגת המוצר ומחיר במבצע.

את הרשימה המלאה של המוצרים בפיד אפשר לראות בעמוד העזרה הזה

 

הקבצים הנתמכים

הקבצים הנתמכים כרגע הם קובץ טקסט עם הפרדה של טאבים, RSS 2.0 ו- Atom 1.0. קבצי נתונים מסוג CSV וקבצי אקסל מסוג XLS לא נתמכים. את הפיד אפשר להעלות לשרת של האתר, ישירות למרכז הסוחרים או דרך אפליקציות שמתחברות אל הממשק המתאים (API).

אם קיימת בעיה בפיד, ניתן להוריד קובץ שמכיל את כל השגיאות שנמצאו.

 

יצירת הקמפיין עצמו

הגדרת החנות והפיד עצמו לא יפעילו את המודעות ועל מנת לעשות זאת, יש ליצור קמפיין דרך Google Ads. דרך הקמפיין אפשר לחלק את המוצרים לקבוצות שונות ולקבוע תקציב והצעת מחיר שונים לכל קבוצה.

(מוצרים שלא נכללו בשום קבוצה יישארו בקבוצת "כל השאר"). מהבחינה הזו, אין ממש הבדל בין יצירת קמפיין "רגיל" לבין קמפיין קניות.

 

דוחות עבור הביצועים שלכם

ניתן כמובן לראות דוחות עבור הביצועים שלכם. למודעות קניות יש כמה שדות ייחודים:

 

ברמת המודעה

  • אחוז ההופעות ומספרן מסך כל המודעות בקמפיין
  • אחוז המוצרים שאושרו בקבוצה ומספרים
  • כמה מוצרים נשלחו
  • אחוז המוצרים שזמינים להצגה (חייבים להיות במלאי) ומספרם

 

ברמת המוצר

  • עלות מקסימלית בפועל לקליק (CPC) – מהי העלות הגבוהה ביותר לקליק של המוצר. אם המוצר מופיע בקבוצה אחרת במחיר גבוה יותר, זהו המחיר שיוצג
  • סטטוס של מוצר בודד

 

אופטימיזציה לקמפיין

מלבד שימוש באסטרטגיות חכמות שניתן להשתמש בהן גם בהצעות המחיר הקלאסיות, יש עוד כמה שיטות מומלצות ליצירה של קבוצות מוצרים. החלוקה הבסיסית צריכה להיעשות בעזרת חלוקות משנה. לדוגמה:

 

הלבשה -> חולצות -> מותגי יוקרה

מספר קבוצות המשנה והיררכיה שלהן צריכות להיקבע על פי מגוון המוצרים בכל קטגוריה. לדוגמה, בקבוצה של מחשבים ניידים סביר להניח שהיו לנו חלוקה מצומצמת יותר של שלוש רמות לכל היותר (לדוגמה יצרן -> סדרה).

 

התוצאה הסופית

התוצאה הסופית תהיה בצורת עץ של מוצרים כאשר מכל ענף יוצאים כמה ענפים קטנים יותר וניתן לקבוע הצעת מחיר נפרדת עבור כל ענף שלא מתפצלים ממנו עוד ענפים :

אפשרות נוספת היא להגדיר העדפות לכל קמפיין. לדוגמה, ביום שישי השחור כל המוצרים במבצעים יהיו בעדיפות הראשונה. אפשרות אחרת היא להגדיר קמפיינים לפי מדינת היעד.

 

אופטימיזציה משולבת עבור יעדים שונים

כמובן שניתן לבצע אופטימיזציה משולבת עבור יעדים שונים. ניקח לדוגמה חנות מוצרי חשמל חדשה ולא מוכרת שרוצה למשוך לקוחות באמצעות מבצעים. במקרה הזה, הקמפיין עצמו יוגדר בעדיפות גבוהה עם אסטרטגיית הצעת מחיר של השגת כמות הקליקים הגבוהה ביותר.

כך המוכר יוכל להיות בטוח שהוא יקבל את החשיפה הגבוהה ביותר האפשרית עבור התקציב שלו.

 

תמצות מהיר של טיפים נוספים ישירות מגוגל

  • חשוב להתאים את עלות המוצרים ואת שולי הרווח להצעות מחיר על ידי חלוקה לקבוצות
  • אם מיקום המודעות גבוה והן עדיין לא מקבלות הרבה לחיצות, ייתכן שיש לשנות את מבנה המודעות או להתאים את הצעות המחיר. יש לשים לב לראות גם את הנתונים של המובייל בנפרד מכיוון ששם המקום מוגבל יותר.
  • מילות מפתח שליליות יכולות למנוע הצגה של המודעות לקהל לא רלוונטי. לדוגמה, מי שמוכר נעלי עור לא ירצה שהמודעות שלו יוצגו עבור שאילתות עם ביטויים כמו "נעלי ספורט" או מותגי ספורט אחרים
  • מכיוון שהתיאור של המוצר לא יכול להיות פרסומי, שימוש מרובה במילות מפתח עשוי להזיק ואף להביא לפסילת המודעה. סמכו על המוצרים שלכם ונסו לבנות את המגוון הטוב ביותר.
  • כיום המדיניות של גוגל היא לפסול מוצרים ספציפיים ולא ברמת החשבון. לכן, כדאי להתפרס גם אל קטגוריות נוספות, אלא אם כן מדובר על קטגוריות שגוגל אוסרת עליהן כמו למשל מכירת נשק
  • מודלים של ייחוס חשובים גם במודעות שופינג מכיוון שהם מאפשרים לראות היכן המשתמש התחיל את החיפוש שלו, כך שאתם יכולים לחזק את הפעילות שלכם באותו הערוץ
  • במדינות מסוימות ניתן להציג את החנויות שמוכר את המוצרים גם באופן פיזי (בינתיים לא פעיל בישראל). אפשרות זו מצוינת עבור קטגוריות כמו למשל קוסמטיקה בהן הלקוחות רוצים לחוש את המוצר.

 

ועד שני טיפים נוספים

  1. כדאי להתחיל עם תקציבים נמוכים יותר מאשר במודעות חיפוש קלאסיות ולוודא שהצעת המחיר עבור קבוצת "כל המוצרים האחרים" היא הנמוכה ביותר, אחרת רוב התנועה תגיע אליהם למרות שאנחנו מתייחסים אליהם כמוצרים שצריכים להיות בסל המציאות.
  2. הסיכוי שהגולשים יקנו מוצרים יקרים במובייל הוא נמוך, ולכן לפעמיים עדיף להפריד בין הצעות המחיר לנייח ולנייד

 

דוח מכירות פומביות

ניתן לקבל דוח מכירות פומביות שהוא בעצם מדידת ביצועים מול המתחרים שמופיעים באותן מכירות בהן אנחנו הופענו. ניתן למצוא בו נתונים שונים וחשובים. למשל:

  • מיקום ממוצע
  • אחוז החשיפות שקיבלתם מסך כל החשיפות הפוטנציאליות (חשוב לשים שלא קיים ציון איכות במודעות שופינג)
  • מהו שעור החפיפה ביחס לכל המודעות של מתחרה אחר
  • שעור החפיפה במקום גבוה יותר של המתחרה
  • שיעור הופעה בראש הדף
  • נתח דירוג יתר. מוגדר על ידי גוגל כך : "נתח הובלה בדירוג הוא אחוז המוגדר כמספר הפעמים שהמודעה שלכם דורגה במיקום גבוה יותר במכירה הפומבית מאשר מודעה של משתתף אחר, פלוס מספר הפעמים שהמודעה שלכם הוצגה כשמודעת המשתתף האחר לא הוצגה, חלקי סך כל המכירות הפומביות של מודעות שבהן השתתפתם."

חשוב לשים לב למצבים קיצונים. לדוגמה, מוצרים עם אחוז חשיפות קטן במיוחד יכול להעיד על בעיה בהצעות המחיר, תמונות לא מספיק ברורות, תיאורים מבלבלים וכו'

מקור: Data Driven Design

 

הוספת שכבה של שיווק מחדש

באמצעות שיווק מחדש ניתן ליצור הצעות מחיר שונות עבור מי שכבר ביקר בעמוד המוצר ועבור מי שעוד לא עשה זאת. לחילופין, ניתן להשתמש בהגדרות של קהלים באופן דומה לקמפיינים של שיווק מחדש. לדוגמה, יכול מאוד להיות ששווה לשלם יותר על לקוח חוזר מכיוון שסיכויי ההמרה שלו גם כן גבוהים יותר.

סגירת תפריט