JUST DIGITAL BLOG
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook

זאפייר המדריך לכלי שחוסך לך המון עבודה (Zapier)

זאפייר

כשהתחלתי לעסוק בשיווק באינטרנט הבנתי שאין לי בררה אלא להכיר כמה עשרות כלים שונים ופלטפורמות שחייבים לעבוד איתן באופן שוטף, במיוחד כאשר כל יום יוצאים עוד ועוד כלים : לדוגמה, כלי הניהול של עמודים אורגנים בפייסבוק, יצירת מודעות ממומנות (פייסבוק וגוגל), גוגל אנאליטיקס, רשימות תפוצה, כלים לניהול משימות בין צוותים וכמובן זאפייר.

 

זאפייר כחלק מבין הכלים השונים

הבעיה התחילה כשהצטבר לי יותר מדי מידע ופעולות שונות שהייתי חייב לחלק בין הכלים השונים. לדוגמה, אם אני מעלה פוסט חדש כאן לבלוג, אני ארצה לשתף אותו גם דרך העמוד שלי בפייסבוק והפרופיל האישי שלי (אין כמעט סיכוי שכל החברים שלי יהיו גם רשומים לעמוד שלי אפילו הזמנתי אותם).

 

זאפייר כפתרון אולטימטיבי

כמובן שיש כלים חיצונים שעושים את כל זה, אבל אז אני רק מסבך את עצמי יותר ומגיע למצב שאני משתמש בעוד כלים בשביל לנהל כלים שאני כבר רשום אליהם. כל כלי שאני משתמש בו גם בדרך כלל שולח לי עדכונים למייל ומנג'ס לי לעבור למנוי בתשלום, כך שבעצם לא באמת חסכתי זמן.

 

החדשות הטובות

החדשות הטובות הן שיש פתרון פשוט, או נכון יותר, פלטפורמה אחת שמיועדת לחיבור בין פלטפורמות אחרות ונקראת זאפייר. בזאפייר יש מבחר עשרות אם לא מאות אפליקציות שונות שאפשר לשתף בינן מידע וליצור מסלולים שונים של פעולות אוטומטיות. זאפייר מתחבר לכל אפליקציה באמצעות הרשאות שאני מאשר לה ואין לי שום צרוך כמעט להתעסק בתכנות או באספקטים הטכנים.

גם אם אין לכם זמן או רצון ליצור את החיבורים באופן ידני, לזאפייר יש עשרות "זאפים" מוכנים מראש לאפליקציות פופולאריות ואפשר אפילו לסנן את הזאפים השונים לפי אפליקציות ולראות רק את הרלוונטיים ביותר.

דוגמא קטנה

אני אוהב מאוד את התוסף Pocket לכרום שמאפשר לי לשמור אתרים ודפים לקריאה מאוחרת, אבל אני רוצה לשתף אותם ישירות דרך קובץ גיליון אלקטרוני של גוגל (Google Sheets) כך שאנשים אחרים יוכלו לראות את הרשימה אפילו אם אין להם את התוסף של פוקט. במקרה הזה אני אבחר בשתי האפליקציות : פוקט ו-Google Docs  (למרות שהיא חלק מדרייב).

בתוצאות אני מקבל שני זאפים דומים מאוד, אחד מעתיק כל דף חדש שאני שומר בפוקט והשני רק את אלו שאני מתייג:

במקרה הזה אני אבחר בצד שמאל. זאפייר יציג לי הסבר על הזאפ, מה בדיוק הוא עושה ומה אני צריך בשביל ליצור אותו:

 

המדריך המקוצר

במסכים הבאים אני אתבקש להתחבר לחשבונות שלי ולבדוק שהכול עובד. אם פספסתי שלב, אני תמיד יכול לחזור אחורה.

לפעמיים אני אצטרך לבצע כמה פעולות ידנות בשביל לבדוק שהזאפ באמת עובד. למשל, כאן אני צריך ליצור קובץ גיליון עם כמה שדות שאותם אוכל אחר כך לסנכרן מול השדות של פוקט. זאפייר יבדוק שהכול בסדר וייראה לי איך זה נראה בפועל:

אחרי שסיימתי את כל השלבים, אני אוכל לראות שהזאפ נוסף לרשימת הזאפים הפעילים שלי:

יצירת זאפים מותאמים אישית

אם לא מצאתי את הזאפ שאני צריך ברשימת הזאפים המוכנים, אני אוכל ליצור אחד משלי. נניח שאני רוצה לערוך מסמך בעורך המסמכים של גוגל (גוגל דוקס) וברגע שאני אעביר אותו לספריה של מסמכים מוכנים, קישור אליו יישלח למישהו ספציפי דרך חשבון ה-Gmail שלי.

במקרה הזה אני אבחר בגוגל דוקס באירוע של הוספת קובץ לספריה ספציפית שהיא ספריית הקבצים המוכנים שלי ואחר כך אצור הודעת דואר אלקטרוני שתכיל את הקישור בגוף ההודעה. גם כאן זאפייר ידריך אותי צעד אחר צעד מה בדיוק אני צריך לעשות. בסופו של התהליך אני אקבל הודעה שהזאפ שלי עובד ובצד שמאל יופיע תרשים הזרימה:

 

לסיכום

זאפייר הוא ללא ספק אחד הכלים השימושיים והעוצמתיים ביותר שבנמצא ותוך פחות משעה גם אתם תוכלו לחסוך הרבה יותר זמן.. דבר שחשוב לציין:  אם אתם רוצים גישה לכל האפליקציות וליצור זאפים בלי הגבלה שיעבדו באופן סימולטני, עליכם לקנות את מנוי בסיסי שעולה נכון להיום 18$ לחודש.

סגירת תפריט