JUST DIGITAL BLOG

מתי נשתמש בקמפיין GDN לפרסום באנרים ממומנים?

מתי נשתמש בקמפיין GDN לפרסום באנרים ממומנים?

מכירים את הבאנרים שעוקבים אחריכם באתרים שונים ברשת? אלו שאפשר בהחלט לראות אותם באתרים דוגמת וואלה ועוד מגוון מדיות חדשותיות נוספות.

ובכן, במילים יותר מקצועיות, הפרסום של אותם הבאנרים שעוקבים אחריכם, מתבצע דרך מה שנקרא Google GDN, רשת המדיה של גוגל, כאשר ראשי תיבות הם של: Google Display Network. הרשת הזאת כוללת מיליוני אתרי שותפים שמוכנים לפרסם אצלם באתר את הבאנרים של גוגל אדס, וכמובן נכסים שונים של גוגל ביניהם ניתן למנות את הדוא"ל Gmail ואת YouTube.

הבדל משמעותי הוא שבעוד שקידום במנוע החיפוש של גוגל מבוסס על חיפושים ישירים של המשתמשים; כלומר משתמש חיפש מילת מפתח וקיבל אליה מענה. הרי שקמפיין GDN מאפשר לנו לפרסם באנרים ממומנים באתרים ואפליקציות ברחבי הרשת. הבאנרים יופיעו בהתאם לחיפושים שהגולשים עשו, אך הם לא יוצגו להם באופן מידי כמענה לחיפוש מעכשיו לעכשיו.

לאחר שהנחנו את היסודות, השאלה המרכזית היא: האם זהו הכלי הנכון עבור העסק שלכם?

מה זה קמפיין GDN וכיצד הוא עובד?

קמפיין GDN (Google Display Network) מאפשר לנו להציג מודעות באנרים ממומנות במגוון רחב של אתרים, אפליקציות וסרטונים ביוטיוב, שהינם חלק מרשת המדיה של גוגל.

מדובר בשיטת פרסום שמתמקדת בעיקר בחשיפה רחבה ובמיתוג, אך יכולה לשמש גם להשגת לידים ומכירות – תלוי איך מגדירים את האסטרטגיה. כפי שציינו מעלה, בניגוד לרשת החיפוש, בה מודעות מוצגות למשתמשים המחפשים באופן אקטיבי שירותים או מוצרים מסוימים, קמפיין GDN חושף את המסרים שלנו בפני משתמשים על סמך תחומי העניין שלהם, היסטוריית הגלישה שלהם או אתרים שבהם הם מבקרים.

האם פרסום GDN משתלם?

כפי שאתם וודאי משערים, אין כאן תשובה של כן לא שחור לבן.

לכאורה, פרסום באנרים בגוגל אדס נחשב זול יותר מפרסום ברשת החיפוש. הקליקים בממוצע עולים פחות, הרבה פחות, והתפוצה רחבה יותר. עם זאת, יש להבין שקמפיינים אלו אינם מביאים בהכרח לאותה כמות של לידים כמו פרסום במנוע החיפוש.

מדוע?

משום שבאנרים ממומנים מופיעים כאשר המשתמשים אינם בהכרח מחפשים מידע על המוצר או השירות שלנו, אלא גולשים להנאתם באתרים שונים. לכן, הם עשויים להתעלם מהמודעה או שלא להיות מוכנים לבצע פעולה מידית. כלומר להקליק עלינו, לקבל מידע, אך לא לעשות עם כך דבר.

מתי נכון להשתמש בקמפיין GDN?

ישנם כמה מקרים בהם קמפיין GDN יכול להיות אסטרטגיית הפרסום המתאימה ביותר:

1. מיתוג והגברת חשיפה:

אם העסק שלכם נמצא בשלבים של בניית מותג או אם אתם מעוניינים לחזק את המודעות לשירות או מוצר חדש, קמפיין GDN מספק דרך יעילה להגיע למיליוני עיניים ולבנות תדמית חזקה.

ככל שהמשתמשים ייחשפו למותג שלך יותר פעמים, כך הם יזכרו אותו טוב יותר בעתיד ויהיו בעלי סיכוי גבוה יותר להפוך ללקוחות.

עם זאת, במקרים מסוימים ייתכן שבכלל פרסום ממומן בפייסבוק ואינסטגרם יעשה את העבודה טוב הרבה יותר (ואולי השילוב שבין שני האפיקים).

2. טירגוט קהלים על פי תחומי עניין:

אחד מן היתרונות המשמעותיים של GDN הוא היכולת להציג את המודעות שלנו בפני קהל ממוקד שמגלה עניין בתחומים הרלוונטיים לעסק.

לדוגמה, אם אתם משווקים מוצרי טיפוח אורגניים, תוכלו לפרסם את המודעות שלכם באתרי לייף-סטייל, בלוגים של בריאות ותזונה או מגזינים דיגיטליים העוסקים בתחום האסתטיקה.

במקרה שכזה, ייתכן שבכלל פרסום תוכן ממומן באאוטבריין וטאבולה ישיג לכם תוצאות טובות יותר (אם כי מדובר בפרסום יקר הרבה יותר).

3. רימרקטינג – פרסום חוזר למבקרים באתר:

אחת מן השיטות האפקטיביות ביותר לשימוש ב-GDN היא פרסום ממוקד למשתמשים שביקרו באתר אך לא השלימו את הפעולה הרצויה, כמו השארת פרטים, רכישה או הרשמה לשירות.

באמצעות רימרקטינג, ניתן להציג להם באנרים המובילים אותם חזרה לאתר ולגרום להם להמיר בפעם השנייה שהם נתקלים במודעה שלנו.

4. תמיכה בקמפיינים ברשת החיפוש:

קמפיינים של גוגל אדס ברשת החיפוש מיועדים לתפוס משתמשים שנמצאים בשלב חיפוש פעיל, אך הם מוגבלים בהיקף שלהם – בעיקר כאשר אין מספיק חיפושים על המוצר או השירות שאנחנו מציעים.

במקרים כאלה, ניתן להשתמש ב-GDN כדי להרחיב את טווח ההגעה ולהגדיל את המודעות למותג שלך.

5. קמפיינים לעידוד רכישות ספונטניות:

ישנם מוצרים ושירותים שההחלטה לרכוש אותם אינה מתבצעת מתוך חיפוש אלא מתוך חשיפה לאטרקטיביות של המודעה.

כך למשל, חנויות אופנה, מבצעי הנחות מיוחדים או מכירות בזק יכולים להיעזר בקמפיינים ברשת המדיה כדי לגרום למשתמשים לבצע רכישה שאינה מתוכננת מראש. דוגמה מאוד מובהקת לכך היא פרסומות מטרמינל X שיודעות לספר לנו על מבצעים והורדת מחירים משמעותית.

אז איך בונים קמפיין GDN אפקטיבי?

חשוב לעשות זאת בצורה מחושבת. אמנם העלות להקלקה היא נמוכה משמעותית מקמפיין ברשת החיפוש, אבל למה שנבזבז לעצמנו כסף לשווא? כדי להימנע מבזבוז תקציב על קליקים לא איכותיים. הנה כמה המלצות בולטות:

  • השתמשו בעיצוב גרפי מושך: באנרים צריכים להיות בולטים, קריאים ומזמינים לפעולה. אל תמהרו להשתמש בבאנרים הדינמיים של גוגל. אם יש לכם מעצבים גרפיים, שקלו להיעזר בהם.
  • שמרו על מסר ברור ותמציתי: למשתמשים אין הרבה זמן להתעמק במסרים ארוכים, ולכן הבאנר צריך להעביר את המסר במהירות.
  • הגדירו קהלים ממוקדים היטב: בחירת קהל יעד נכון היא קריטית להצלחת הקמפיין. הקפידו על טירגוט לפי תחומי עניין, רשימות רימרקטינג או מאפיינים דמוגרפיים שונים
  • וכמובן – בצעו אופטימיזציה מתמדת: נתחו את הביצועים של המודעות, בדקו אילו באנרים עובדים טוב יותר, והסירו מודעות שאינן מניבות תוצאות. זאת במידה ואתם לא משתמשים בבאנרים דינמיים.

קמפיין GDN – כלי עוצמתי, אך יש להיעזר בו בשיקול דעת

קמפיין GDN יכול להיות כלי פרסומי מעולה כאשר משתמשים בו נכון. הוא מתאים במיוחד למטרות של מיתוג, חשיפה רחבה, רימרקטינג ותמיכה בקמפיינים ברשת החיפוש. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שהוא איננו תמיד הפתרון היעיל ביותר להנעת לידים. יש לנהוג בו בחשדנות ולוודא שהוא אכן מניב את התוצאה הרצויה.

במידה ואתם זקוקים לתכנון אסטרטגי נכון אנו ב-Just Digital סוכנות שיווק דיגיטלי נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה והתייעצות.